Egyéb vállalásaim

Az időugrók már tudják, hogy több féle területre jelentkeztem a megújuló vezetőségben, kizárásos alapon lett ebből végül is felügyeleti munkára beadott pályázat, amire elhivatottságot érzek, a szakképesítésem és a tapasztalatom és megvan hozzá. Emellett azonban szeretném kivenni a részemet - ötletekkel, tanácsokkal és minden egyébbel, ami nem összeférhetetlen a felügyelőbizottsági munkával - az alábbi, a Társulat jövője szempontjából kulcsfontosságú problémák megoldásából:

- A külvilág felé való kommunikációt, érdekvédelmet tartom a legfontosabbnak. Más néven a külső marketinget, amelynek ugyan csak hosszú-hosszú távon lesznek meg a gyümölcsei, de ma éppen azért nem ehetünk ilyen gyümölcsöket, mert valakik 50-40-30-20-10-5 évvel ezelőtt nem végeztek eleget ezen a téren. Muszáj elkezdeni, és talán tudok segíteni néhány ötlettel, buzdítással, egyébbel.

- A társulat tagjaival való kétirányú kapcsolattartásban (belső marketing) hasznos, ha tagnyilvántartó rendszerünk adatait bizonyos statisztikai módszerekkel feldolgozzuk, amiben örömmel vennék részt.

- Bár nem vagyok informatikus (viszont már sokat szenvedtem tőlük, amitől megedződtem), általában az elektronizálás területén, adatkezelésben, a honlappal stb. kapcsolatos reformokban tudok segíteni. Nagyon érdekel a téma. Jelenleg a montenegro.barlang.hu újratervezésével foglalatoskodom, Bolner Katival karöltve. Ott is kulcskérdés a technikai kooperáció.

- A klasszikus felügyeleti szerepkört is tágabban értelmezem: nem valamiféle szakmai elefántcsont-toronybeli bizottsági munkát szeretnék végezni, hanem egyfajta kapcsot, összekötő-transzformáló-fordító szerepkört is ellátni a Társulat könyvelési rendszere és vezetők, tagok, továbbá az ügyvitelt végzők között, annak érdekében, hogy a gazdasági tények kölcsönös ismertsége, közérthetősége, a közbizalom növekedjen. Ehhez természetesen szükségem lesz az elnökség tagjainak érdemi segítségére.

- Kezdeményeztem, hogy a Társulat tekintse feladatának az etikai és fegyelmi ügyek valódi elbírálását (ide értve a biztonságot érintő eseményekből a tanulságok levonását). Ennek koncepcionális és szabályozási munkálatai máris folyamatban vannak. A jövőben is támogatni szeretném ezt.

 

Ha a tisztelt Közgyűlés nem fogadná el a pályázatomat, egyszerű tagként is mindenképpen segíteni kívánok az említett témákban, vagy amire szükség lesz.

Csaszi